maanantai 7. tammikuuta 2013

Cheesecake with mango

Cheesecake. Juustokakku. Mangojuustokakku. Namnam.

Mangojuustokakku vuodelta 2009.
Mangojuustokakku vuodelta 2009.

Löysin tämän ohjeen alunperin joskus 2009 jostakin Valion kalenterista. Taisi ollan nimellä "aprikoosi cheese cake". Ei se ihan tälläinen tainnut olla, mitä se nykypäivänä on, mutta kutakuinkin kuitenkin. Vuosien varrella on tullut ehkä jotain omia pieniä muutoksia siihen. Innostuin kuitenkin ohjeesta, koska tähän ei tule liivatetta! Olin pitkään etsinyt juustokakun ohjetta, jossa ei olisi liivatetta. Juustokakku ilman liivatetta, mission impossible? Ei onneksi.

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita

Täyte:
2 prk maitorahkaa
2 prk tuorejuustoa á 200g
1 rkl sitruunamehua
2½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl perunajauhoja
5 kananmunaa
(1 prk mangoa)

Hienonna keksit, sulata voi, yhdistä keskenään. Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla, voitele reunat. Painele keksiseos pohjalle tasaisesti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Yhdistä kaikki täytteen aineet (paitsi mangot). Itse yleensä siivilöin perunajauhot, ettei tule paakkuja. Ovat inhoja. Sekoita hyvin. Tuorejuusto tykkää jäädä klönteiksi.
(Laita mangot vuoan pohjalle ja kaada valmis seos päälle.)
Paista 175 asteessa ensin 25 minuuttia ja sitten 150 asteessa 30 minuuttia. Omalla kohdalla paistoajat ovat kyllä vaihdelleet tästä. Irtopohjavuokani on sen verran iso, että kakku ei meinaa kypsyä keskeltä millään välillä ja sitten taas alkaa pintakin jo liikaa ruskistua. Riippuu varmasti kyllä uunistakin...


Tosiaan tästäkin saa helposti eri variaatioita. Voi käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai sitten maustettua. Kerran pistin kaksi purkkia appelsiinin makuista ja.. Yök. En tykännyt. En ole sen jälkeen käyttänyt kuin maustamatonta. Ennen kuin nyt... Sain purkillisen mangontuorejuustoa ja pakkohan se sitten oli käyttää. Kaveriksi sille hankin maustamattoman, jos se vaikka vähän tasoittaisi makua. Itseasiassa mangotuorejuusto maistuikin (suoraan purkista maistettuna) yksinäänkin ihan kivalta, toisin kuin liian ätäkkä appelsiini.

Keksipohjan ja täytemössön väliinkin voi laittaa vaikka mitä. Itse käytän yleensä mangoa, koska yksinkertaisesti mango on niin hyvää! Nyt jouduin käyttämään persikkaa, kun en mangoa tajunnut kaupasta ostaa ja persikkaa oli purkki säilykkeenä kaapissa. Eli tällä kertaa pohjalla persikkaa ja täytteessä mangoa, miten jännä yhdistelmä mahtaa olla...



 En ymmärrä miten tästäkin tuli näin tummareunainen, kun tuo 2009 kuvattu kakku on niin kaunis. No, on siinä tumma pinta ja tässä vaalea, mutta silti se vain on nätimpi. Nuo reunat sen tekee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti