lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pashaa!

 Tein eilen pashaa elämäni ensimmäistä kertaa. Helppoa oli ja hyvää tuli! 
Tässä siis vielä mielestäni oikein helppo pashan ohje;

100g voita
1 dl sokeria
500g maitorahkaa
1 kananmuna
1 rkl sitruunamehua
(vaniliinisokeria)
2 dl kuohukermaa

Sulata ensin voi ja vatkaa sokerin kanssa. Lisää joukkoon maitorahka, kananmuna, sitruunamehu ja vaniliinisokeri. Vaahdota lopuksi kuohukerma ja lisää joukkoon.

Laita seos valumaan sopivaan astiaan (itse käytin kahvinkeittimen suodatinta ja suodatinpussia) ja anna valua n. 12h (tai yön yli). 

Itse valutin noin 10h. Aamulla ennen kymmentä tein seoksen ja laitoin valumaan ja illalla kahdeksan aikaan sitä maisteltiin. Yllättävän paljon sitä nestettä todellakin valuu, en olisi ikinä uskonut. Vaniliinisokerin jätin myös seoksesta pois, koska sitä ei sattunut löytymään kaapista, oli päässyt loppumaan.

Tässä vielä pari huonohkoa kuvaa (järkkäristä oli akku loppu, joten kännykällä napsaisin) valmiista pashasta;



Eihän se kaunis ole, mutta ei se makuun vaikuttanut. Ihan järjetön kaloripommihan tämä on, mutta kyllä oli hyvääkin. Teen varmasti joskus uudestaankin, viimeistään sitten ensi pääsiäisenä...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti